Lambada szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lambada szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek kakaópor

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor(vagy ízlés szerinti mennyiségben)
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5,5 dl tej

Mázhoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 2 ek kókuszreszelék

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral ,7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk,majd a tészta 3/4 részét beleöntjük. Az 1/4 részhez hozzákeverjük a kakaóport és a sárga tésztára csepegtetjük.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A krém készítése:
A pudingport a cukorral,2 dl tejjel simára keverünk,majd a többi tejet hozzáadva sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük.
A margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.

A kihűlt piskótát két felé vágjuk és a fele krémet rákenjük,rátesszük a másik lapot és a másik fele krémet rákenjük.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a krémre csurgatjuk.
A tálcán lévő süteményt egy kissé,a kezemmel rázogattam,ütögettem és így a csokoládé egyenletesen került a krémre.

Kókuszreszelékkel megszórtam.