Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lambada szelet recept

Lambada szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 16 dkg liszt
    • 16 dkg cukor
    • fél csomag sütőpor
    • 1-2 ek víz

    Darás krémhez:

    • 0,5 l tej
    • 5 ek búzadara
    • 2,5-3,5 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 12,5 dkg margarin

    Gyümölcsös krémhez:

    • 2,5 dl szörp (narancs, málna, szamóca vagy kivi)
    • 2,5 dl víz
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 3-6 ek cukor

    Tetejére:

    • 1 csomag szögletes vajas, vagy háztartási keksz
    • 1 dl rum
    • csokoládémáz

    Elkészítése:

    Kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor felével. A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, végül több adagban hozzáforgatjuk a tojáshabot, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben megsütjük.

    Közben megfőzzük a tejben a búzadarát a cukorral, és vaníliás cukorral ízesítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, hozzádolgozzuk a margarint is, és alaposan elkeverjük.

    Elkészítjük a gyümölcsös krémet: egy kis vízben csomómentesre keverjük a pudingport, a maradék vizet összekeverjük a szörppel és a cukorral. Felforraljuk, majd összefőzzük a vízzel elkevert pudingporral. Még melegen ráöntjük a közben kihűtött piskótára. Hagyjuk megdermedni.

    Rákenjük a búzadarás fehér krémet, a tetejét kirakjuk rumba mártott keksszel, végül csokimázzal bevonjuk. Pihentetés után a kekszek alakját követve kockára vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá