Lambada szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 16 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 1-2 ek víz
Darás krémhez:
- 0,5 l tej
- 5 ek búzadara
- 2,5-3,5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg margarin
Gyümölcsös krémhez:
- 2,5 dl szörp (narancs, málna, szamóca vagy kivi)
- 2,5 dl víz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3-6 ek cukor
Tetejére:
- 1 csomag szögletes vajas, vagy háztartási keksz
- 1 dl rum
- csokoládémáz
Elkészítése:
Kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor felével. A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, végül több adagban hozzáforgatjuk a tojáshabot, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben megsütjük.
Közben megfőzzük a tejben a búzadarát a cukorral, és vaníliás cukorral ízesítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, hozzádolgozzuk a margarint is, és alaposan elkeverjük.
Elkészítjük a gyümölcsös krémet: egy kis vízben csomómentesre keverjük a pudingport, a maradék vizet összekeverjük a szörppel és a cukorral. Felforraljuk, majd összefőzzük a vízzel elkevert pudingporral. Még melegen ráöntjük a közben kihűtött piskótára. Hagyjuk megdermedni.
Rákenjük a búzadarás fehér krémet, a tetejét kirakjuk rumba mártott keksszel, végül csokimázzal bevonjuk. Pihentetés után a kekszek alakját követve kockára vágjuk.