Lambada szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lambada szelet

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 4 tojás szétválasztva
  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1-2 ek víz

Darás krémhez:

  • 0,5 l tej
  • 5 ek búzadara
  • 2,5-3,5 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg margarin

Gyümölcsös krémhez:

  • 2,5 dl szörp (narancs, málna, szamóca vagy kivi)
  • 2,5 dl víz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3-6 ek cukor

Tetejére:

  • 1 csomag szögletes vajas, vagy háztartási keksz
  • 1 dl rum
  • csokoládémáz

Elkészítése:

Kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor felével. A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, végül több adagban hozzáforgatjuk a tojáshabot, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben megsütjük.

Közben megfőzzük a tejben a búzadarát a cukorral, és vaníliás cukorral ízesítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, hozzádolgozzuk a margarint is, és alaposan elkeverjük.

Elkészítjük a gyümölcsös krémet: egy kis vízben csomómentesre keverjük a pudingport, a maradék vizet összekeverjük a szörppel és a cukorral. Felforraljuk, majd összefőzzük a vízzel elkevert pudingporral. Még melegen ráöntjük a közben kihűtött piskótára. Hagyjuk megdermedni.

Rákenjük a búzadarás fehér krémet, a tetejét kirakjuk rumba mártott keksszel, végül csokimázzal bevonjuk. Pihentetés után a kekszek alakját követve kockára vágjuk.