Lajos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 35 dkg cukor
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg darált keksz
- 12 g sütőpor
- 4 evőkanál víz
Krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dl tej
- 3 púpozott evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg cukor
- 5 dkg csokoládé
- 25 dkg vaj
Tetejére:
- 3 dl tejszínhab
A díszítéshez:
- 2 teáskanál csokoládé ízű pudingpor
- 3 teáskanál cukor
- 2 teáskanál étolaj
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk,majd hozzákeverjük a sütőporral, keksszel elkevert diót. A masszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, mint egy piskótát.
A krémhez a tojás sárgákat a liszttel, kakaóporral, tejjel simára keverjük és felfőzzük. Közben beletördeljük a csokoládét is és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük és a kihabosított vajjal jól kikeverjük, majd a kihűlt süteményen elsimítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre tesszük, nem simítjuk el teljesen.
A csokis pudingport a cukorral, olajjal,v ízzel felfőzzük és langyosan a tejszínre csurgatjuk és egy villával a tejszínbe fésüljük.