Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lajcsi szelet recept

Lajcsi szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 2 kávéskanál szódabikarbóna

    Krém:

    • 1 puncs ízű pudingpor
    • 1 vanília ízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 tábla tortabevonó

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a liszt kivételével egy edénybe tesszük és gőz felett 3 percig kavargatjuk. Utána levesszük a tűzről és a lisztet is belekeverjük. Három vékony lapot sütünk belőle lisztezett tepsiben.

    A pudingokat 3-3 dl tejben megfőzzük, ha kihűlt a margarint a cukorral habosra keverjük. Ezt is megfelezzük és a krémekhez adjuk, majd összekeverjük.

    Az egyik lapot megkenjük a rózsaszín krémmel, rátesszük a másik lapot, amire sárga krém kerül, majd a harmadik lap következik. Ezt olvasztott tortabevonóval kenjük meg.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá