Lajcsi szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna

Krém:

  • 1 puncs ízű pudingpor
  • 1 vanília ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével egy edénybe tesszük és gőz felett 3 percig kavargatjuk. Utána levesszük a tűzről és a lisztet is belekeverjük. Három vékony lapot sütünk belőle lisztezett tepsiben.

A pudingokat 3-3 dl tejben megfőzzük, ha kihűlt a margarint a cukorral habosra keverjük. Ezt is megfelezzük és a krémekhez adjuk, majd összekeverjük.

Az egyik lapot megkenjük a rózsaszín krémmel, rátesszük a másik lapot, amire sárga krém kerül, majd a harmadik lap következik. Ezt olvasztott tortabevonóval kenjük meg.