Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kürtőskalács recept

Kürtőskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 dkg élesztő
    • pici só
    • kb 2 dl tej
    • kb 5 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a szokásos módon puha tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne ragadjon a tészta, elváljon az edény falától. 30 percig kelesztjük.

    Kinyújtjuk a megkelt tésztát, majd ujjnyi vastag csíkokra szeljük. A sütőfát megolajozzuk és a tésztát rácsavarjuk. A fém lemezt a sütőfa alá tesszük és a forró olajba helyezzük, majd pirosra sütjük. Lehúzzuk a kalácsot a fáról és még melegen cukorba forgatjuk.

    Tipp:

    Vettem egy kürtöskalács sütőt és azzal készült. Ebből az adagból kb 10 db lesz. A sütő képét is feltettem, 1850 Ft volt. Nem érezni az olaj ízét a kész kalácson és lehet tölteni pudinggal, tejszínhabbal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá