Hozzávalók:
Elkészítése:
1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a szokásos módon puha tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne ragadjon a tészta, elváljon az edény falától. 30 percig kelesztjük.
Kinyújtjuk a megkelt tésztát, majd ujjnyi vastag csíkokra szeljük. A sütőfát megolajozzuk és a tésztát rácsavarjuk. A fém lemezt a sütőfa alá tesszük és a forró olajba helyezzük, majd pirosra sütjük. Lehúzzuk a kalácsot a fáról és még melegen cukorba forgatjuk.
Vettem egy kürtöskalács sütőt és azzal készült. Ebből az adagból kb 10 db lesz. A sütő képét is feltettem, 1850 Ft volt. Nem érezni az olaj ízét a kész kalácson és lehet tölteni pudinggal, tejszínhabbal.