Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarack recept

Őszibarack
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 15 dkg zsír
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 2 evőkanál kakaó
    • fél dl rum

    Barack színei amivel megfestem:

    • 1 mandula aroma (zöld szín)
    • 1 vérnarancs aroma (piros szín)
    • Egy kistányérban kristálycukor amibe majd megforgatom a barackokat

    Elkészítése:
    A liszthez adom a sütőport. A porcukrot a zsírral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat egyenként, és azzal is jól elkeverem. Ezután a tejet adom hozzá, és végül a sütőporos lisztet apránként keverem hozzá.
    A tepsibe rakok sütőpapírt, és kis diónyi halmokat teszek rá. 15- 20 percig sütőm (világos a színe) 180 fokos légkeveréses sütőben.

    Amíg sül kikeverem a krémet.

    Amikor a tészta kihűlt a sütemények közepét kiskanállal kiszedem, és ezt a tésztát is hozzákeverem a krémhez, és megtöltöm a tésztákat egyenként, kettőt összeragasztok.
    Az egyik felét megkenem a mandula aromával, a másik felét pedig a vérnarancs aromával, amikor megkentem kristálycukorba forgatom, és tálcán tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá