Őszibarack

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 2 egész tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • fél dl rum

Barack színei amivel megfestem:

  • 1 mandula aroma (zöld szín)
  • 1 vérnarancs aroma (piros szín)
  • Egy kistányérban kristálycukor amibe majd megforgatom a barackokat

Elkészítése:
A liszthez adom a sütőport. A porcukrot a zsírral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat egyenként, és azzal is jól elkeverem. Ezután a tejet adom hozzá, és végül a sütőporos lisztet apránként keverem hozzá.
A tepsibe rakok sütőpapírt, és kis diónyi halmokat teszek rá. 15- 20 percig sütőm (világos a színe) 180 fokos légkeveréses sütőben.

Amíg sül kikeverem a krémet.

Amikor a tészta kihűlt a sütemények közepét kiskanállal kiszedem, és ezt a tésztát is hozzákeverem a krémhez, és megtöltöm a tésztákat egyenként, kettőt összeragasztok.
Az egyik felét megkenem a mandula aromával, a másik felét pedig a vérnarancs aromával, amikor megkentem kristálycukorba forgatom, és tálcán tálalom.