Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános szaloncukor különlegesség recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    (fahéjas-gyömbéres, kókuszos-lime-os)

    • 20 dkg darált mandula
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg csokoládé (lehetőleg jó magas, 50% feletti kakaótartalommal)
    • pár csepp mandulaaroma
    • víz
    • a fahéjas-gyömbéreshez: fahéj, reszelt gyömbér (ízlés szerint)
    • a kókuszos-lime-oshoz: lime leve és 10 dkg kókuszreszelék

    Elkészítés:
    Vízgőz fölött a csokoládét megolvasztjuk. 20 deka darált mandulát összekeverünk 15 dkg porcukorral. Tehetünk bele pár csepp mandulaaromát. Evőkanállal lassan vizet adagolunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapunk. Óvatosan a vízzel, hogy a massza jó kemény maradhasson. Ha túlfolyós keményíthetjük darált keksszel vagy darált dióval. Ízesítjük a fahéjjal/gyömbérrel vagy lime levével és kókuszreszelékkel. A masszából golyókat formázunk, és bevonjuk őket az olvasztott csokival. Ügyesebbek csinálhatják villával vagy fogpiszkálóra felszúrva, a kezdők egyszerűen kiskanállal kenjék el a masszán a csokit.
    Hűtés után csomagolható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá