Marcipános szaloncukor különlegesség

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

(fahéjas-gyömbéres, kókuszos-lime-os)

  • 20 dkg darált mandula
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg csokoládé (lehetőleg jó magas, 50% feletti kakaótartalommal)
  • pár csepp mandulaaroma
  • víz
  • a fahéjas-gyömbéreshez: fahéj, reszelt gyömbér (ízlés szerint)
  • a kókuszos-lime-oshoz: lime leve és 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
Vízgőz fölött a csokoládét megolvasztjuk. 20 deka darált mandulát összekeverünk 15 dkg porcukorral. Tehetünk bele pár csepp mandulaaromát. Evőkanállal lassan vizet adagolunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapunk. Óvatosan a vízzel, hogy a massza jó kemény maradhasson. Ha túlfolyós keményíthetjük darált keksszel vagy darált dióval. Ízesítjük a fahéjjal/gyömbérrel vagy lime levével és kókuszreszelékkel. A masszából golyókat formázunk, és bevonjuk őket az olvasztott csokival. Ügyesebbek csinálhatják villával vagy fogpiszkálóra felszúrva, a kezdők egyszerűen kiskanállal kenjék el a masszán a csokit.
Hűtés után csomagolható.