Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandula recept

Mandula
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • 40 dkg liszt
    • 20 dkg dió
    • teáskanál őrölt fahéj
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 evőkanál rum
    • 1/2 tubus mandulaaroma

    Krém:

    • 3 evőkanál liszt
    • 3 dl tej ezt megfőzzük.
    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • a maradék aroma

    Elkészítése:

    A tésztához a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, darált diót, kakaóport, fahéjat, aromát és a rumot. Jól összedolgozzuk, 1-2 órára fóliában hidegre tesszük, majd kis golyókat készítünk, amit a formába nyomkodunk.

    180 fokos sütőben sütjük, majd óvatosan kiütögetjük a formából, majd 2-2-t összeragasztunk krémmel.

    A krémhez a tejben felfőzzük a lisztet, majd ha kihűlt hozzáadjuk a cukort és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk és a maradék aromával ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá