Mandula

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg dió
  • teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál rum
  • 1/2 tubus mandulaaroma

Krém:

  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej ezt megfőzzük.
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • a maradék aroma

Elkészítése:

A tésztához a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, darált diót, kakaóport, fahéjat, aromát és a rumot. Jól összedolgozzuk, 1-2 órára fóliában hidegre tesszük, majd kis golyókat készítünk, amit a formába nyomkodunk.

180 fokos sütőben sütjük, majd óvatosan kiütögetjük a formából, majd 2-2-t összeragasztunk krémmel.

A krémhez a tejben felfőzzük a lisztet, majd ha kihűlt hozzáadjuk a cukort és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk és a maradék aromával ízesítjük.