Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Havas házikó recept

Havas házikó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 150 g tejföl
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • fél csomag sütőpor
    • 10-15 dkg porcukor (ízléstől függően)
    • csipet só
    • 2-3 üveg magozott meggy lecsepegtetve

    A beborításhoz

    • 0,5 l habtejszín
    • 25 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A lisztet a sütőporral lazán elkeverem, majd beleteszem a vajat, a tejfölt, a porcukrot és a csipet sót. Ezt jól eldolgozom, majd kb fél órára beteszem a hűtőbe pihenni, hogy kicsit megdermedjen. Sokkal könnyebb vele dolgozni.

    A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtom és 15 részre osztom, hogy kb 3 cm széles legyen és kb 15 szem megy férjen el rajta.

    A tésztacsíkokat végigteszem meggyel és a két szélét összecsipkedem.

    Több tepsit sütőpapírral bélelek, majd kezdődhet a sütés: az alsó réteg 5 rúdból fog állni. A tepsibe egymás mellé teszek 5 rudat olyan közel, hogy összeérjenek és a tészta összeillesztése alulra kerüljön (így össze fognak sülni és könnyebb felépíteni belőle a háztető formát).

    Egy másik tepsiben már csak 4 rúdból álló réteg készül. Ugyanígy készítem el a 3 és 2 rúdból álló rétegeket, majd a végén csak egy rúd marad.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 15-20 percig sütöm, míg szép rózsaszín nem lesz, majd kihűtöm.

    Közben a tejszínt keményre felverem és előkészítem a kókuszt is.

    Egy tálcára leteszem az 5 ródból álló tésztát, megkenem tejszínnel, majd megszórom kókusszal. Erre, középre ráteszem a 4 rúdból álló tésztát, egy adag tejszínt kenek rá és kókusszal megszórom. Erre jön a 3 dúdból álló tészta, tejszín, kókusz, ráteszem a 2 dúdból álló tésztát, tejszínt kenek rá és megszórom kókusszal, végül ráteszem a maradék egy rudat.

    A legvégén az egészet beborítom tejszínnel, megszórom a kókusszal (a tetejét meggyszemekkel díszíthetjük).

    Hűtőben kb 2 órát hagyom pihenni.

    Mindenkinek jó étvágyat kívánok e csodás és egyszerű süteményhez.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá