Gomba keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 30 darabhoz:
Tészta:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg puha vaj
- 8 dkg tejföl
- 40 dkg liszt
- 1/2 tasak sütőpor
Töltelék:
- 10 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
- 1 ek porcukor
- a kikapart tésztamorzsa
- pár ek baracklekvár (2-3)
Díszítéshez:
- 10 dkg étcsokoládé 1 ek étolajjal összeolvasztva
- 3-4 dkg fehércsoki 1 tk olajjal összeolvasztva
- egész mák
Elkészítése:
A tésztához az alapanyagokat egy edénybe mérjük és összedolgozzuk. Ha nagyon lágy lenne, akkor adjunk hozzá kevés lisztet, de nekünk nem kellett.
Csomagoljuk be folpackba és tegyük hűtőbe minimum egy órára vagy akár egy éjszakára is.
Az idő letelte után vágjuk a tésztát 2/3-ad és 1/3-ad részre. A nagyobbik tésztából készítsünk kis golyókat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és lapítsuk el kissé.
Süssük 180 fokon kb 20 percig.
A maradék tésztát sodorjuk ki vékonyra (kb kisujj vékonyságú legyen), majd vágjuk annyi darabra, amennyi kalapot készítettünk. A tönköket is süssük 180 fokon kb 20 percig.
Amikor a kalapok langyosra hűltek, akkor a belsejüket kikaparjuk, majd a tésztát összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a diót, cukrot, kakaóport és a lekvárral kissé keményebb masszává keverjük.
A diós masszával betöltjük a kalapokat, majd mindegyikbe 1-1 tönköt nyomunk.
A fehércsokit az olajjal felolvasztjuk, majd a gombák szárát belemártjuk, majd egész mákba nyomjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, majd megszárítjuk.
Amikor a fehércsoki megszáradt, akkor az étcsokit is felolvasztjuk az olajjal, majd a gombák kalapját belemártjuk és visszatesszük a sütőpapírra és megvárjuk, amíg megszárad.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »