Gomba keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 30 darabhoz:
Tészta:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg puha vaj
- 8 dkg tejföl
- 40 dkg liszt
- 1/2 tasak sütőpor
Töltelék:
- 10 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
- 1 ek porcukor
- a kikapart tésztamorzsa
- pár ek baracklekvár (2-3)
Díszítéshez:
- 10 dkg étcsokoládé 1 ek étolajjal összeolvasztva
- 3-4 dkg fehércsoki 1 tk olajjal összeolvasztva
- egész mák
Elkészítése:
A tésztához az alapanyagokat egy edénybe mérjük és összedolgozzuk. Ha nagyon lágy lenne, akkor adjunk hozzá kevés lisztet, de nekünk nem kellett.
Csomagoljuk be folpackba és tegyük hűtőbe minimum egy órára vagy akár egy éjszakára is.
Az idő letelte után vágjuk a tésztát 2/3-ad és 1/3-ad részre. A nagyobbik tésztából készítsünk kis golyókat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és lapítsuk el kissé.
Süssük 180 fokon kb 20 percig.
A maradék tésztát sodorjuk ki vékonyra (kb kisujj vékonyságú legyen), majd vágjuk annyi darabra, amennyi kalapot készítettünk. A tönköket is süssük 180 fokon kb 20 percig.
Amikor a kalapok langyosra hűltek, akkor a belsejüket kikaparjuk, majd a tésztát összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a diót, cukrot, kakaóport és a lekvárral kissé keményebb masszává keverjük.
A diós masszával betöltjük a kalapokat, majd mindegyikbe 1-1 tönköt nyomunk.
A fehércsokit az olajjal felolvasztjuk, majd a gombák szárát belemártjuk, majd egész mákba nyomjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, majd megszárítjuk.
Amikor a fehércsoki megszáradt, akkor az étcsokit is felolvasztjuk az olajjal, majd a gombák kalapját belemártjuk és visszatesszük a sütőpapírra és megvárjuk, amíg megszárad.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »