Gomba keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 30 darabhoz:
Tészta:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg puha vaj
- 8 dkg tejföl
- 40 dkg liszt
- 1/2 tasak sütőpor
Töltelék:
- 10 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
- 1 ek porcukor
- a kikapart tésztamorzsa
- pár ek baracklekvár (2-3)
Díszítéshez:
- 10 dkg étcsokoládé 1 ek étolajjal összeolvasztva
- 3-4 dkg fehércsoki 1 tk olajjal összeolvasztva
- egész mák
Elkészítése:
A tésztához az alapanyagokat egy edénybe mérjük és összedolgozzuk. Ha nagyon lágy lenne, akkor adjunk hozzá kevés lisztet, de nekünk nem kellett.
Csomagoljuk be folpackba és tegyük hűtőbe minimum egy órára vagy akár egy éjszakára is.
Az idő letelte után vágjuk a tésztát 2/3-ad és 1/3-ad részre. A nagyobbik tésztából készítsünk kis golyókat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és lapítsuk el kissé.
Süssük 180 fokon kb 20 percig.
A maradék tésztát sodorjuk ki vékonyra (kb kisujj vékonyságú legyen), majd vágjuk annyi darabra, amennyi kalapot készítettünk. A tönköket is süssük 180 fokon kb 20 percig.
Amikor a kalapok langyosra hűltek, akkor a belsejüket kikaparjuk, majd a tésztát összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a diót, cukrot, kakaóport és a lekvárral kissé keményebb masszává keverjük.
A diós masszával betöltjük a kalapokat, majd mindegyikbe 1-1 tönköt nyomunk.
A fehércsokit az olajjal felolvasztjuk, majd a gombák szárát belemártjuk, majd egész mákba nyomjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, majd megszárítjuk.
Amikor a fehércsoki megszáradt, akkor az étcsokit is felolvasztjuk az olajjal, majd a gombák kalapját belemártjuk és visszatesszük a sütőpapírra és megvárjuk, amíg megszárad.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »