Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés sajttorta recept

Gesztenyés sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 300 g darált keksz
    • 150 g margarin
    • 250 g natúr vajkrém
    • 900 g tejföl
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3-4 evőkanál liszt (vagy egy csomag vaníliás pudingpor)
    • kb 10 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g gesztenyemassza

    Elkészítése:

    A margarint megolvasztom és összekeverem a darált keksszel (esetleg kis cukorral). Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és az aljába nyomkodom a masszát. Kb 160 °C-ra előmelegített sütőbe teszem 15 percre. Utána hagyom kihűlni.
    A vajkrémet, tejfölt, cukrot, lisztet jól összekeverem, majd egyenként a 4 tojást is hozzáadom.
    A végén belekevertem a gesztenyemasszát – én direkt hagytam benne darabokat, de el is lehet keverni egészen.
    A kekszes alapra öntöm és 180 °C-on kb. 40 percig sütöm. Nem kell, hogy megpiruljon a teteje, inkább rezgős maradjon a közepe.
    Kihűlés után szeletelhető.
    www.konyhalal.blogspot.com

    Tipp:

    Gesztenye nélkül is készíthető, illetve volt már banános variáció is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá