Gesztenyés sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 300 g darált keksz
  • 150 g margarin
  • 250 g natúr vajkrém
  • 900 g tejföl
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál liszt (vagy egy csomag vaníliás pudingpor)
  • kb 10 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 250 g gesztenyemassza

Elkészítése:

A margarint megolvasztom és összekeverem a darált keksszel (esetleg kis cukorral). Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és az aljába nyomkodom a masszát. Kb 160 °C-ra előmelegített sütőbe teszem 15 percre. Utána hagyom kihűlni.
A vajkrémet, tejfölt, cukrot, lisztet jól összekeverem, majd egyenként a 4 tojást is hozzáadom.
A végén belekevertem a gesztenyemasszát – én direkt hagytam benne darabokat, de el is lehet keverni egészen.
A kekszes alapra öntöm és 180 °C-on kb. 40 percig sütöm. Nem kell, hogy megpiruljon a teteje, inkább rezgős maradjon a közepe.
Kihűlés után szeletelhető.
www.konyhalal.blogspot.com

Tipp:

Gesztenye nélkül is készíthető, illetve volt már banános variáció is.