Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dió recept

Dió
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 20 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 2 evőkanál rum
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg liszt

    Töltelék:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 1 mandula vagy dió aroma

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőle. A formák a mélyedéseibe tesszük a golyókat, ráhajtjuk a tetejét és sütjük (ez a sütő olyan elven működik mint a sajtos tallér sütő, csak dió formára van kialakítva) fent a gázon.

    A töltelékhez a tojásokat a porcukorral jól kikeverjük. Egy lábasba tesszük és nagyon lassú tűznél, állandó keverés mellett sűrűre főzzük (nagyon vigyázni kell mert a sárgáját hamar összekapja). Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat vagy margarint és jól kikavarjuk. Végül az aromával összekavarjuk.

    Megtöltjük a kisült tésztát a töltelékkel és 2-2-t összeragasztunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá