Dió

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt

Töltelék:

  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 mandula vagy dió aroma

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőle. A formák a mélyedéseibe tesszük a golyókat, ráhajtjuk a tetejét és sütjük (ez a sütő olyan elven működik mint a sajtos tallér sütő, csak dió formára van kialakítva) fent a gázon.

A töltelékhez a tojásokat a porcukorral jól kikeverjük. Egy lábasba tesszük és nagyon lassú tűznél, állandó keverés mellett sűrűre főzzük (nagyon vigyázni kell mert a sárgáját hamar összekapja). Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat vagy margarint és jól kikavarjuk. Végül az aromával összekavarjuk.

Megtöltjük a kisült tésztát a töltelékkel és 2-2-t összeragasztunk.