Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Battenberg sütemény recept

Battenberg sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg vaj
    • 17 dkg porcukor
    • 3 simára kevert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1/2 sütőpor
    • 6 dkg darált mandula
    • 22 dkg liszt
    • kevés meggylé, málnaszörp vagy pár csepp piros ételfesték, vagy 2 dkg keserű kakaópor, ha kakaós változatát szeretnénk,
    • sárgabaracklekvár
    • fehér marcipán a bevonáshoz

    Elkészítése:

    Egy közepes, kb 30×25 cm tepsit olvasztott vajjal kikenünk, sütőpapírt fektetünk bele. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta.

    A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a vaníliás cukrot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mandulával és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét rózsaszínre színezzük és a tepsi másik felébe öntjük.

    Előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbáig) a kétszínű piskótát. Rácsra téve kihűtjük.

    Mindkét színű tésztát hosszában két-két csíkra felvágjuk /vagy háromba, attól függően, hogy milyen magasra sült meg a tészta/. A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük.

    Egy hosszúkás süteményes tálcára leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot, melyet baracklekvárral ragasztunk össze, ajd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező színleosztásban és ezeket ráragasztjuk az alul lévő piskótákra lekvárral.

    Az egészet bevonjuk a baracklekvárral, majd a téglalappá kinyújtott marcipánt (kb 30-40 dkg) szépen ráhelyezzük, eligazítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá