Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Adventi mézes koszorú recept

Adventi mézes koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg méz
    • 25 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
    • 2 dkg sütőpor
    • fél citrom leve és reszelt héja
    • datolya

    Cukormázhoz

    • tojásfehérje
    • porcukor
    • színes ételfesték

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Másnap 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és megformázzuk. Kell egy alap a koszorúhoz, ízlés szerint tehetünk még rá más formákat. Azokat is kiszúrjuk. A gyertyához kell 4*5 db kis méretű korong. A formákat sütőpapíros lemezen, tepsiben kisütjük pár perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd cukormázzal összeragasztjuk. A gyertyákat kialakítjuk, leöntjük mázzal, majd hagyjuk megszáradni. (Ha díszíteni szeretnénk és nem kitölteni a formákat akkor legyen keményebb a máz, ha be szeretnénk vonni az egészet akkor folyósabb). Keverünk a mázhoz ételfestéket és ízlés szerint kidíszítjük a kalácsokat. Cukormázzal az alapra erősítjük őket. A gyertyán a láng félbe vágott datolya.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá