Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós kuglóf csoki öntettel recept

Túrós kuglóf csoki öntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kis kuglófhoz

    Tészta:

    • 25 dkg vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
    • 1 csipet só
    • 25 dkg zsíros tehéntúró
    • 16 dkg kristálycukor (1 bögre)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg finomliszt (2 bögre)
    • 1 csomag sütőpor (12 g)

    Csokoládémáz:

    • 50 g étcsokoládé
    • 1 teáskanál olaj

    Elkészítés:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük (alul-felül sütés).

    A vajat kissé megolvasztjuk, de nem folyósra, hogy könnyebben dolgozhassunk vele. Egy tálban összekeverjük a sóval, cukorral és a túróval, majd kézi mixerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd fokozatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és egynemű tésztává dolgozzuk.

    A masszát kivajazott kuglófformába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. A pontos sütési idő függ a sütőtől, ezért tűpróbával ellenőrizzük.

    A megsült kuglófot 1-2 percig pihentetjük a formában, majd még melegen kiborítjuk egy tányérra. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban óvatosan megolvasztjuk, majd elkeverjük benne az olajat, hogy fényesebb és könnyebben kezelhető legyen. A kihűlt kuglófra csorgatjuk, majd hagyjuk, hogy szépen megdermedjen.

    Szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek