Túrós kuglóf csoki öntettel recept
Hozzávalók egy kis kuglófhoz
Tészta:
- 25 dkg vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
- 1 csipet só
- 25 dkg zsíros tehéntúró
- 16 dkg kristálycukor (1 bögre)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg finomliszt (2 bögre)
- 1 csomag sütőpor (12 g)
Csokoládémáz:
- 50 g étcsokoládé
- 1 teáskanál olaj
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük (alul-felül sütés).
A vajat kissé megolvasztjuk, de nem folyósra, hogy könnyebben dolgozhassunk vele. Egy tálban összekeverjük a sóval, cukorral és a túróval, majd kézi mixerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd fokozatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és egynemű tésztává dolgozzuk.
A masszát kivajazott kuglófformába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. A pontos sütési idő függ a sütőtől, ezért tűpróbával ellenőrizzük.
A megsült kuglófot 1-2 percig pihentetjük a formában, majd még melegen kiborítjuk egy tányérra. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban óvatosan megolvasztjuk, majd elkeverjük benne az olajat, hogy fényesebb és könnyebben kezelhető legyen. A kihűlt kuglófra csorgatjuk, majd hagyjuk, hogy szépen megdermedjen.
Szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »










