Fekete-erdei kuglóf recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg liszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
Tölteni:
- 30 dkg kimagozott meggy
- 3 evőkanál cseresznyepálinka
- 10 dkg étcsoki
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
Mázhoz:
- 5 dkg étcsoki
- 5 dkg fehércsoki
Elkészítés
A margarint a sóval és a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztbe sütőport vegyítünk és tejjel a cukor masszához adjuk. A tészta egyik felébe beleforgatjuk a pálinkával meglocsolt meggyet, a másikhoz felolvasztjuk az étcsokit, majd kakaóporral és vaníliás cukorral együtt belekeverjük. A kétféle tésztát a kuglófformába rétegezzük, majd villával márványosra keverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon 80 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd elkészítjük a mázat. Először a fehércsokit, majd az étcsokit csorgatjuk a tetejére.
Küldte: Almási Renáta
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.