Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete-erdei kuglóf recept

Fekete-erdei kuglóf
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg margarin
    • 30 dkg cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 dl tej

    Tölteni:

    • 30 dkg kimagozott meggy
    • 3 evőkanál cseresznyepálinka
    • 10 dkg étcsoki
    • 1 teáskanál kakaópor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Mázhoz:

    • 5 dkg étcsoki
    • 5 dkg fehércsoki

    Elkészítés

    A margarint a sóval és a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztbe sütőport vegyítünk és tejjel a cukor masszához adjuk. A tészta egyik felébe beleforgatjuk a pálinkával meglocsolt meggyet, a másikhoz felolvasztjuk az étcsokit, majd  kakaóporral és vaníliás cukorral együtt belekeverjük.  A kétféle tésztát a kuglófformába rétegezzük, majd villával márványosra keverjük.  Előmelegített sütőben 175 fokon 80 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd elkészítjük a mázat. Először a fehércsokit, majd az étcsokit csorgatjuk a tetejére.

    Küldte: Almási Renáta

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá