Fekete-erdei kuglóf

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 40 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej

Tölteni:

  • 30 dkg kimagozott meggy
  • 3 evőkanál cseresznyepálinka
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Mázhoz:

  • 5 dkg étcsoki
  • 5 dkg fehércsoki

Elkészítés

A margarint a sóval és a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztbe sütőport vegyítünk és tejjel a cukor masszához adjuk. A tészta egyik felébe beleforgatjuk a pálinkával meglocsolt meggyet, a másikhoz felolvasztjuk az étcsokit, majd  kakaóporral és vaníliás cukorral együtt belekeverjük.  A kétféle tésztát a kuglófformába rétegezzük, majd villával márványosra keverjük.  Előmelegített sütőben 175 fokon 80 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd elkészítjük a mázat. Először a fehércsokit, majd az étcsokit csorgatjuk a tetejére.

Küldte: Almási Renáta