Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas, kakaós kuglóf recept

Fahéjas, kakaós kuglóf
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 80 dkg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 dl tej
    • egy csipet só
    • 5 dkg élesztő

    Töltelék:

    • 12 dkg cukor
    • 2 teáskanál fahéj
    • 2 teáskanál kakaó
    • 1 cs mazsola

    Elkészítése:
    A tésztához a fenti mennyiségeket, a dagasztógépbe beleteszem. Ha elkészült a dagasztás kiveszem és kelesztő tálba teszem. Ha jól megkelt, két részre osztom. /A fényképen egy kuglóf és egy őzgerinc formába tettem bele./
    Téglalap formára kinyújtom mind a két tésztát, külön-külön.
    A tésztát bekenem zsírral, és rászórom a tölteléket. Összetekerem. A formákat jól kikenjük zsírral. Az tekercseket pihentetem a formában, majd 180 fokon készre sütöm.

    Sztori: A kuglóf receptjét egy volt munkatársam közölte régen egy újságcikkben, és nekem nagyon finom és mutatós kuglóf.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá