Fahéjas, kakaós kuglóf

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tészta:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 4 dl tej
  • egy csipet só
  • 5 dkg élesztő

Töltelék:

  • 12 dkg cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál kakaó
  • 1 cs mazsola

Elkészítése:
A tésztához a fenti mennyiségeket, a dagasztógépbe beleteszem. Ha elkészült a dagasztás kiveszem és kelesztő tálba teszem. Ha jól megkelt, két részre osztom. /A fényképen egy kuglóf és egy őzgerinc formába tettem bele./
Téglalap formára kinyújtom mind a két tésztát, külön-külön.
A tésztát bekenem zsírral, és rászórom a tölteléket. Összetekerem. A formákat jól kikenjük zsírral. Az tekercseket pihentetem a formában, majd 180 fokon készre sütöm.

Sztori: A kuglóf receptjét egy volt munkatársam közölte régen egy újságcikkben, és nekem nagyon finom és mutatós kuglóf.