Citromos kuglóf recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 24 dkg vaj
- 24 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
Elkészítése:
A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és a citrom levével habosra keverjük, majd a tojásokat keverés közben egyesével hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 160 fokon 1 óráig sütjük! Kifordítjuk a formából,ha már kihűlt, porcukorral megszórjuk. Vagy lehet rá mázat is önteni: 12 dkg porcukrot kikavarunk kevés citromlével.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.