Túrós-meggyes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 kk szalalkáli
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Meggyes krém:
- 2 üveg meggybefőtt
- fahéj ízlés szerint
- 2 ek cukor
- 2 cs vanília ízű pudingpor
Túrós krém:
- 50 dkg túró
- 3 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
Összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból, majd 2 részre osztjuk.
Sütőpapíron tepsi méretére nyújtjuk, áthúzzuk a tepsire és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A másik tésztát is így készítjük el.
Elkészítjük a meggyes krémet. A magozott meggyet a levével, a fahéjjal, a cukorral felfőzzük. A pudingporokat kevés vízben elkeverjük és a meggyes krémhez hozzáadva sűrűre főzzük.
A meggyes krémet még melegen az alsó tésztára simítjuk.
A meggyes krémhez a túrót, a cukrokat és a citrom héját elkeverjük. A hideg tejszínt félig felverjük, majd a túrót hozzáadva keményre verjük. A meggyes krém tetejére kenjük a túrós krémet.
Rátesszük a másik lapot, lenyomkodjuk, majd másnapig hűtőben tároljuk.
Másnap szeletelve és porcukorral megszórva tálaljuk.