Sakk szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
A sárga tésztához:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- Késhegynyi sütőpor
A barna tésztához:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- Késhegynyi sütőpor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 2 dl tej
Elkészítése:
Megsütjük a barna lapot, és a sárgalapot. Csíkokra vágjuk, és felváltva 5 csíkot teszünk egymás mellé, de úgy, hogy közötte is megkenjük kicsi krémmel.
Tetejét is megkenjük, majd a következő sort megint lerakjuk, de ellentétes színösszeállítással.
Végén a tetejére is hagyunk egy kis krémet, azzal megkenjük, majd megszórjuk tortadarával.
Krém elkészítése:
A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd beletesszük a vaníliás cukrot.
1 csokis pudingport felfőzünk 2 dl tejjel, majd ha kihűlt a margarinos krémbe keverjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.