Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sakk szelet recept

Sakk szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • A sárga tésztához:

    • 16 dkg margarin
    • 16 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg liszt
    • Késhegynyi sütőpor

    A barna tésztához:

    • 16 dkg margarin
    • 16 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • Késhegynyi sütőpor

    Krém:

    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag csokis pudingpor
    • 2 dl tej

    Elkészítése:

    Megsütjük a barna lapot, és a sárgalapot. Csíkokra vágjuk, és felváltva 5 csíkot teszünk egymás mellé, de úgy, hogy közötte is megkenjük kicsi krémmel.

    Tetejét is megkenjük, majd a következő sort megint lerakjuk, de ellentétes színösszeállítással.

    Végén a tetejére is hagyunk egy kis krémet, azzal megkenjük, majd megszórjuk tortadarával.

    Krém elkészítése:

    A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd beletesszük a vaníliás cukrot.

    1 csokis pudingport felfőzünk 2 dl tejjel, majd ha kihűlt a margarinos krémbe keverjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá