Sakk szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

A sárga tésztához:

  • 16 dkg margarin
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 12 dkg liszt
  • Késhegynyi sütőpor

A barna tésztához:

  • 16 dkg margarin
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • Késhegynyi sütőpor

Krém:

  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 2 dl tej

Elkészítése:

Megsütjük a barna lapot, és a sárgalapot. Csíkokra vágjuk, és felváltva 5 csíkot teszünk egymás mellé, de úgy, hogy közötte is megkenjük kicsi krémmel.

Tetejét is megkenjük, majd a következő sort megint lerakjuk, de ellentétes színösszeállítással.

Végén a tetejére is hagyunk egy kis krémet, azzal megkenjük, majd megszórjuk tortadarával.

Krém elkészítése:

A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd beletesszük a vaníliás cukrot.

1 csokis pudingport felfőzünk 2 dl tejjel, majd ha kihűlt a margarinos krémbe keverjük.