Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos recept

Puncsos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 3 cs puncsos pudingpor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 kk sütőpor

    A krémhez:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • rumaroma ízlés szerint
    • 20 dkg margarin

    A habhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 24 dkg cukor
    • pár csepp rumaroma
    • pici só

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral keményre, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat,tovább verjük. Egyenként hozzáadjuk a pudingporokat és a sütőport.
    Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük,elsimítjuk,majd 180 fokon megsütjük, majd ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.

    (Én a masszát elfeleztem,két részletben sütöttem meg,hogy egyforma vastag legyen a két lap)

    A krém:
    A krém hozzávalóit összekeverjük a margarin kivételével és felfőzzük,majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük.

    A tésztát betöltjük,a tojáshabot (a tojásfehérjéket a cukorral,sóval és rumaromával vízgőz felett habosra keményre verjük) rásimítjuk. Egy 2 ágú húsvillával csíkozzuk be hosszában,majd keresztben és így alakul ki a mintázat a tetején.

    (Esetleg ha biztosra szeretnénk menni a habbal akkor 50 fokra betolhatjuk a sütőbe, addig, amíg a hab nem kap színt.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá