Puncsos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 cs puncsos pudingpor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 kk sütőpor

A krémhez:

  • 3 db tojás sárgája
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • rumaroma ízlés szerint
  • 20 dkg margarin

A habhoz:

  • 3 tojás fehérje
  • 24 dkg cukor
  • pár csepp rumaroma
  • pici só

Elkészítése:

A tésztához a tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral keményre, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat,tovább verjük. Egyenként hozzáadjuk a pudingporokat és a sütőport.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük,elsimítjuk,majd 180 fokon megsütjük, majd ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.

(Én a masszát elfeleztem,két részletben sütöttem meg,hogy egyforma vastag legyen a két lap)

A krém:
A krém hozzávalóit összekeverjük a margarin kivételével és felfőzzük,majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük.

A tésztát betöltjük,a tojáshabot (a tojásfehérjéket a cukorral,sóval és rumaromával vízgőz felett habosra keményre verjük) rásimítjuk. Egy 2 ágú húsvillával csíkozzuk be hosszában,majd keresztben és így alakul ki a mintázat a tetején.

(Esetleg ha biztosra szeretnénk menni a habbal akkor 50 fokra betolhatjuk a sütőbe, addig, amíg a hab nem kap színt.)