Pudingos-tejfölös süti recept
Hozzávalók:
Puding:
- 8 dl tej
- 2 csomag málnás pudingpor (főzős)
- 6 evőkanál kristálycukor
Tészta:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl olaj
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg rétesliszt
- 1 teáskanál kakaópor – csak a szín miatt.
Tetejére:
- 4 doboz tejföl (800 gramm)
- 8 evőkanál porcukor.
Elkészítése:
Első lépésként a pudingot főzzük meg, hogy mire a tésztát összeállítjuk, addigra a pudingunk ne legyen túlságosan forró.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót keverünk, és rácsorgatjuk.
Ezután következik a málnás puding: kanalanként rakjuk a tésztára.
Kicsit előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A tejfölt a porcukorral habosra kikeverjük, majd a forró, megsült pudingos tésztára öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









