Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Profiterol recept

Profiterol
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók a tésztájához:

    • 7 dkg szitált liszt
    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl víz
    • csipet só

    Hozzávalók a töltelékhez:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A csokikrémhez:

    • 200 g csokoládé
    • 3 dkg vaj
    • 1dl tej

    Elkészítése:
    Forraljuk fel a vizet, majd tegyük hozzá a vajat és a sót, ezután szitáljuk bele a lisztet. Jól keverjük össze, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tojásokat is. A masszát ezután tegyük nyomózsákba és egy kivajazott vagy sütőpapírral bevont tepsibe nyomjunk ki nagyjából 20 halmot. Süssük előmelegített sütőben, de ne sokáig. Nem kell megijedni, a halmok szépen megnőnek és üregesek lesznek. Ha kihűlt ollóval fúrjunk lyukat beléjük.

    A habtejszínt eközben verjük fel és adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Habzsák segítségével töltsük meg a lyukakon keresztül a tésztákat. A tejbe tördeljük bele a csokit, melegítsük meg, majd keverjük hozzá a vajat is. Ezzel a csokimázzal öntsük le a tésztákat.
    Tetejét bolondítsuk meg egy kis eperrel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá