Profiterol

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók a tésztájához:

  • 7 dkg szitált liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl víz
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

A csokikrémhez:

  • 200 g csokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 1dl tej

Elkészítése:
Forraljuk fel a vizet, majd tegyük hozzá a vajat és a sót, ezután szitáljuk bele a lisztet. Jól keverjük össze, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tojásokat is. A masszát ezután tegyük nyomózsákba és egy kivajazott vagy sütőpapírral bevont tepsibe nyomjunk ki nagyjából 20 halmot. Süssük előmelegített sütőben, de ne sokáig. Nem kell megijedni, a halmok szépen megnőnek és üregesek lesznek. Ha kihűlt ollóval fúrjunk lyukat beléjük.

A habtejszínt eközben verjük fel és adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Habzsák segítségével töltsük meg a lyukakon keresztül a tésztákat. A tejbe tördeljük bele a csokit, melegítsük meg, majd keverjük hozzá a vajat is. Ezzel a csokimázzal öntsük le a tésztákat.
Tetejét bolondítsuk meg egy kis eperrel.