Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Orosz kocka recept

Orosz kocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl olaj
    • 30 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 20 dkg sima liszt
    • 10 dkg rétesliszt

    A krémhez:

    • 1 cs habfixáló
    • 2 dl tejszín
    • 1/2 l tej
    • 1 cs vaníliás puding
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • rum
    • Máz: olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    tojások sárgáját habosra kavarom az 1 dl étolajjal és a porcukorral. A lisztet elkeverem a sütőporral. A tojások fehérjét habbá verem.

    A tojássárgás keverékhez felváltva hozzáadom a lisztet és a felvert habot. Óvatosan keverem, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.

    Három egyenlő részre osztom a tészta hozzávalóit. (Én mérlegen lemértem a tészta súlyát és így pontosan el tudtam osztani, és egyforma lapokat tudtam sütni.)

    Az egyik részhez 2 ek kakaót keverek. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítom, 180 fokon kb 25 percig sütöm.  Amíg sülnek a lapok addig elkészítem a krémet.

    A pudingot fél liter tejben megfőzöm és kihűtöm. 20 dkg puha vajat és 20 dkg porcukrot habosra kavarok.

    2 dl tejszínt kissé felverek, hozzáadom apránként a habfixálót és a tejszínt készre verem.

    A kihűlt pudingot összekeverem a cukros vajjal, én kézi mixerrel szoktam , így nagyon habos és sima könnyű krémet kapok. Végül hozzákeverem a felvert tejszínt is. A kihűlt lapokat töltöm. Az első lapot meglocsolom rummal, rákenem a krém felét, ráteszem a kakaós lapot, meglocsolom rummal, rásimítom a krém másik felét, beborítom a harmadik lappal, amit előtte meglocsoltam rummal,(a krémmel érintkező oldalát.).

    A csokoládét egy kiskanálnyi vajjal mikrosütőben 220W-on 2 perc alatt megolvasztom, összekeverem és bevonom vele a süti tetejét. Tálaláskor tejszínhabbal díszítem.

    Egy-két órát hűtőben pihentetem szeletelés előtt. Igazából másnap a legfinomabb, akkorra szépen összeérnek az ízek és szépen “megnő” a sütemény.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá