Orchidea szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált mák
- 2 ek liszt
- 1/2 sütőpor
Krémhez:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
A 2. krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg csokoládé
- 2 ek cukor
- 1/2 dl langyos víz+ 1 csapott ek zselatin
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé + 2 ek étolaj
- 10 dkg porcukor
- 2 ek 100 %-os narancslé
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes sütőporos keveréket. 20*30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Az 1. krémhez a tojás sárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított margarint.
A 2. krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is. Jól kihabosítjuk.
Összeállítás: a tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet. A tortabevonót 2 ek olajjal felolvasztjuk vízgőz felett,3/4 részével bevonjuk.
Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk.
A porcukrot 1 ek gyümölcslével kikeverjük, addig keverjük míg a cukor felolvad és ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk vagy habzsákba töltve. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam.
Az orchidea szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 20 g