Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 70 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 4 ek langyos méz
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 9 dl tej
    • 9 ek gríz
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • sárgabarack lekvár

    Máz:

    • 10 dkg jó minőségű csoki
    • 2-3 ek olaj

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.

    Sütőpapírból 4 gáztepsinyi méretű lapot vágunk (kb 32*32 cm-es), majd a cipókat a papíron egyesével kinyújtjuk. A kinyújtott lapokat a tepsi hátuljára tesszük a sütőpapír segítségével.

    A lapokat egyesével kb 10-12 percig sütjük (vigyázat ne süssük túl!). A papírt tésztástól lehúzzuk a tepsi hátuljáról, majd rátesszük a következőt és ugyanúgy megsütjük. Az összes lappal így járunk el.

    A krémhez a tejben elkeverjük a gírzt, majd megfőzzük. Ha felég kifűlt, akkor hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

    Összeálltás: lap, lekvár, grízes krém, lap, lekvár, grízes krém, újabb lap, lekvár, grízes krém és végül az utolsó lappal befedjük.

    A mázhoz megolvasztjuk a csokit az olajjal, mejd bevonjuk vele a süteményt.

    Másnap szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá