Mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mézes krémes

Hozzávalók:

Tészta:

  • 70 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek langyos méz
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 9 dl tej
  • 9 ek gríz
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • sárgabarack lekvár

Máz:

  • 10 dkg jó minőségű csoki
  • 2-3 ek olaj

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.

Sütőpapírból 4 gáztepsinyi méretű lapot vágunk (kb 32*32 cm-es), majd a cipókat a papíron egyesével kinyújtjuk. A kinyújtott lapokat a tepsi hátuljára tesszük a sütőpapír segítségével.

A lapokat egyesével kb 10-12 percig sütjük (vigyázat ne süssük túl!). A papírt tésztástól lehúzzuk a tepsi hátuljáról, majd rátesszük a következőt és ugyanúgy megsütjük. Az összes lappal így járunk el.

A krémhez a tejben elkeverjük a gírzt, majd megfőzzük. Ha felég kifűlt, akkor hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

Összeálltás: lap, lekvár, grízes krém, lap, lekvár, grízes krém, újabb lap, lekvár, grízes krém és végül az utolsó lappal befedjük.

A mázhoz megolvasztjuk a csokit az olajjal, mejd bevonjuk vele a süteményt.

Másnap szeletelhető.