Mézes francia krémes recept

Hozzávalók
A tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál méz
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 30 dkg liszt
A krémhez:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
A habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
A mázhoz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta alapanyagait – a liszt kivételével – gőz felett habosra keverjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet.
Két lapot sütünk belőle egy 25×39 cm-es tepsi hátán.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, a vaníliás cukorral, a liszttel, 3 tojás sárgával, majd még melegen belekeverjük a 3 tojás keményre vert habját. Ha kihűlt összekeverjük a porcukorral kihabosított vajjal.
A habhoz a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval keményre verjük.
A krémet és a habot a két lap közé töltjük, majd bevonjuk az olajjal, gőz felett megolvasztott tortabevonóval.
A csokoládé mázon dermedés előtt bejelöljük a kockákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »