Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-krémes piskóta recept

Meggyes-krémes piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg cukor
    • 15 dkg margarin
    • 3 ek méz
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg finomliszt
    • 1/2 sütőpor
    • 2 dl tej
    • 25 dkg magozott, felezett meggy

    Krémhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1/2 liter tej
    • 3 ek cukor(vagy ízlés szerint)
    • 15 dkg margarin

    A bevonáshoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A cukrot, a puha margarint, a mézet, a tojásokat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
    25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük. A tésztába belenyomkodjuk a meggyet. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A krémhez a pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint jól kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, majd a piskóta tetejére simítjuk.

    A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a krémre csorgatjuk.

    A tálcán megrázogatjuk és így egyformán eloszlott a csokoládé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá