Meggyes-krémes piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 ek méz
  • 2 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1/2 sütőpor
  • 2 dl tej
  • 25 dkg magozott, felezett meggy

Krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 3 ek cukor(vagy ízlés szerint)
  • 15 dkg margarin

A bevonáshoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A cukrot, a puha margarint, a mézet, a tojásokat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük. A tésztába belenyomkodjuk a meggyet. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A krémhez a pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint jól kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, majd a piskóta tetejére simítjuk.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a krémre csorgatjuk.

A tálcán megrázogatjuk és így egyformán eloszlott a csokoládé.