Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márton szelet recept

Márton szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 evőkanál méz
    • 1 evőkanál kakaópor (a tészta 1/3 részéhez)
    • 1 cs. sütőpor
    • kevés tej

    Krém:

    • 4 kanál liszt
    • ½ l tej
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 cs. vaníliás cukor
    • 25 dkg darált dió

    A tetejére:

    • 9 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál tej
    • 4 evőkanál kakaópor
    • 5 dkg margarin
    • 5 dkg aprított dió (a végén keverjük a csokimázhoz)

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk (se nem túl lágy, se ne kemény tészta legyen), 3 felé osztjuk. 1/3 részébe belegyúrjuk a kakaóport, elnyújtjuk a tésztákat, majd kivajazott, lisztezett tepsi hátulján megsütjük. (Lehet sütőpapíron is.) A krémhez a tejet a liszttel összefőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és vaníliás cukorral kikevert margarinhoz.
    Végül hozzá keverjük a darált diót. A sütemény tetejét csokimázzal vagy tortabevonóval vonjuk be, amelybe aprított diót kevertünk.
    Csokimáz: a tejet és a cukrot összefőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a margarint, végül az aprított diót. Összeállítás: fehér tészta, krém, barna tészta, krém, fehér tészta és máz.
    Érdemes egy nappal korábban elkészíteni, hogy egy kicsit megpuhuljon a sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá