Márton szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaópor (a tészta 1/3 részéhez)
  • 1 cs. sütőpor
  • kevés tej

Krém:

  • 4 kanál liszt
  • ½ l tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg darált dió

A tetejére:

  • 9 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg aprított dió (a végén keverjük a csokimázhoz)

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk (se nem túl lágy, se ne kemény tészta legyen), 3 felé osztjuk. 1/3 részébe belegyúrjuk a kakaóport, elnyújtjuk a tésztákat, majd kivajazott, lisztezett tepsi hátulján megsütjük. (Lehet sütőpapíron is.) A krémhez a tejet a liszttel összefőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és vaníliás cukorral kikevert margarinhoz.
Végül hozzá keverjük a darált diót. A sütemény tetejét csokimázzal vagy tortabevonóval vonjuk be, amelybe aprított diót kevertünk.
Csokimáz: a tejet és a cukrot összefőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a margarint, végül az aprított diót. Összeállítás: fehér tészta, krém, barna tészta, krém, fehér tészta és máz.
Érdemes egy nappal korábban elkészíteni, hogy egy kicsit megpuhuljon a sütemény.