Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos krémes recept

Mákos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gyúrt tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • fél cs sütőpor

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • a liszt helyett 15 dkg darált mák
    • fél cs sütőpor

    Krémhez:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej

    Elkészítés:
    A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
    Az egyik lapot sütőpapíros tepsi hátán kisütjük. Félretesszük. Ez lesz a süteménynek a felső lapja.
    A gyúrt tészta másik lapját tepsibe tesszük, alá sütőpapírt rakunk.A tepsibe rakott tésztát kis lekvárral megkenjük. A 6 tojásból piskótatésztát készítünk, liszt helyett 15 dkg darált mákot teszünk bele. Citrom héjával ízesíthetjük. Aki akar, kevés sütőport is tehet bele, lazább lesz a tészta tőle.
    Ezt a másik lapra kenjük, és együtt közepes hőfokon előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és félretesszük. A pudingporból tejjel pudingot készítünk. Ha a vajas krém és a puding is egyforma hőmérsékletre hűlt, összekeverjük őket. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép, egynemű lesz a krém és nem csapódik ki belőle semmi.
    Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tészta tetejére. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot. Tetejére csokimázat teszünk.


    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá