Mákos krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél cs sütőpor
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- a liszt helyett 15 dkg darált mák
- fél cs sütőpor
Krémhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
Elkészítés:
A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
Az egyik lapot sütőpapíros tepsi hátán kisütjük. Félretesszük. Ez lesz a süteménynek a felső lapja.
A gyúrt tészta másik lapját tepsibe tesszük, alá sütőpapírt rakunk.A tepsibe rakott tésztát kis lekvárral megkenjük. A 6 tojásból piskótatésztát készítünk, liszt helyett 15 dkg darált mákot teszünk bele. Citrom héjával ízesíthetjük. Aki akar, kevés sütőport is tehet bele, lazább lesz a tészta tőle.
Ezt a másik lapra kenjük, és együtt közepes hőfokon előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és félretesszük. A pudingporból tejjel pudingot készítünk. Ha a vajas krém és a puding is egyforma hőmérsékletre hűlt, összekeverjük őket. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép, egynemű lesz a krém és nem csapódik ki belőle semmi.
Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tészta tetejére. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot. Tetejére csokimázat teszünk.