Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lajcsi szelet recept

Lajcsi szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál méz
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg margarin
    • 40 dkg liszt
    • 2 kiskanál szódabikarbóna vagy egy csomag sütőpor

    Krém:

    • 1 csomag vanília ízű pudingpor
    • 1 csomag puncs ízű pudingpor
    • 2x3dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet a szódabikarbónával vagy a sütőporral elkeverjük. A tészta hozzávalói közül a többit gőz felett felfőzzük(kakaópor, méz, tojás, cukor, margarin).

    Ha felolvadt a cukor és a margarin akkor belekeverjük a lisztet is. A masszát három egyenlő részre osztjuk és három egyforma nagyságú lapot nyújtunk belőlük. 180-200 fokos sütőben kb 10 perc alatt süssük meg, de sütés előtt szurkáljuk meg a tetejét villával, hogy a sütés közben keletkező széndioxid tudjon hol távozni.

    Ha megsültek a lapok várjuk meg hogy kihűljenek és közben készítsük el a krémet. A pudingokat megfőzzük 3-3 dl tejjel, majd a porcukrot és a margarin elkeverjük egymással, majd fele-fele arányban a pudingokhoz adjuk. A megsült tésztát megtöltjük a töltelékekkel.

    Legalulra kerül a vanília ízű puding és a második lapra pedig a puncs ízű puding. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg. Egy napot hagyjuk állni, hogy megfelelően megpuhuljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá