Lajcsi szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 2 kiskanál szódabikarbóna vagy egy csomag sütőpor

Krém:

  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 2x3dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése:

A lisztet a szódabikarbónával vagy a sütőporral elkeverjük. A tészta hozzávalói közül a többit gőz felett felfőzzük(kakaópor, méz, tojás, cukor, margarin).

Ha felolvadt a cukor és a margarin akkor belekeverjük a lisztet is. A masszát három egyenlő részre osztjuk és három egyforma nagyságú lapot nyújtunk belőlük. 180-200 fokos sütőben kb 10 perc alatt süssük meg, de sütés előtt szurkáljuk meg a tetejét villával, hogy a sütés közben keletkező széndioxid tudjon hol távozni.

Ha megsültek a lapok várjuk meg hogy kihűljenek és közben készítsük el a krémet. A pudingokat megfőzzük 3-3 dl tejjel, majd a porcukrot és a margarin elkeverjük egymással, majd fele-fele arányban a pudingokhoz adjuk. A megsült tésztát megtöltjük a töltelékekkel.

Legalulra kerül a vanília ízű puding és a második lapra pedig a puncs ízű puding. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg. Egy napot hagyjuk állni, hogy megfelelően megpuhuljon.