Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes-szilvás kocka recept

Krémes-szilvás kocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,25 kg szilva
    • 3 dkg margarin
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 mk őrölt fahéj

    Piskótához:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek kristálycukor
    • 9 ek finom liszt
    • 1 kk cukrozatlan kakaópor

    Krémhez :

    • 1 cs főzős vanília ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 4 ek kristálycukor
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 6-8 dkg reszelt étcsokoládé

    Elkészítése:
    A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A tepsibe sütőpapírt borítunk megkenjük margarinnal és meghintjük zsemlemorzsával. A szilvákat üregekkel fölfelé rárakjuk és cukros fahéjjal meghintjük. Hagyományos módon piskótát készítünk. A tészta 2/3-át a szilvára simítjuk a többi masszát kakaóval elkeverjük és a többi tésztára csurgatjuk, hogy szép cirmos legyen. 180°C-on légkeveréses sütőben 25percig sütjük. Ha kész, gyúrólapra borítjuk. Lehúzzuk róla a sütőpapírt.
    A vaníliás pudingból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk, hűlni hagyjuk. A margarint porcukorral habosra keverjük. A már langyos pudingot hozzáadjuk a margarinos krémhez és a szilvára simítjuk. Megvárjuk míg kihűl és reszelt csokoládéval díszítjük. Kockára vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá