Krémes-szilvás kocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Krémes-szilvás kocka

Hozzávalók:

  • 1,25 kg szilva
  • 3 dkg margarin
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 mk őrölt fahéj

Piskótához:

  • 9 tojás
  • 9 ek kristálycukor
  • 9 ek finom liszt
  • 1 kk cukrozatlan kakaópor

Krémhez :

  • 1 cs főzős vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 6-8 dkg reszelt étcsokoládé

Elkészítése:
A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A tepsibe sütőpapírt borítunk megkenjük margarinnal és meghintjük zsemlemorzsával. A szilvákat üregekkel fölfelé rárakjuk és cukros fahéjjal meghintjük. Hagyományos módon piskótát készítünk. A tészta 2/3-át a szilvára simítjuk a többi masszát kakaóval elkeverjük és a többi tésztára csurgatjuk, hogy szép cirmos legyen. 180°C-on légkeveréses sütőben 25percig sütjük. Ha kész, gyúrólapra borítjuk. Lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A vaníliás pudingból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk, hűlni hagyjuk. A margarint porcukorral habosra keverjük. A már langyos pudingot hozzáadjuk a margarinos krémhez és a szilvára simítjuk. Megvárjuk míg kihűl és reszelt csokoládéval díszítjük. Kockára vágva tálaljuk.